Újjászületik a Vento

Olvasson többet a témában! hír, Volkswagen, Vento, India
2010. július 7. 11:34
Nyilvánosságra került az első fotó az új Ventóról, amelyet kifejezetten az indiai piacra, helyi összeszereléssel kínál a Volkswagen.

Jelentős szerepet játszanak a fejlődő piacok abban, hogy a járműgyártók túléljék, illetve kiheverjék a gazdasági válság hatásait. Kína mellett Indiában is egyre nő a kereslet a korszerű személyautók iránt, ezért a Volkswagen kifejezetten az indiai igények szerint tervezett típussal igyekszik minél nagyobb piaci részesedést szerezni magának. Az év első felében 16900 autót értékesített Indiában a Volkswagen, ami közel kétszerese a tavalyi év hasonló időszakának, miközben a piac „csupán” 29 százalékkal bővült.
Az új Vento a nemrég bemutatkozott Polo alapjaira épül, négyajtós karosszériával és 82 milliméterrel megnyújtott tengelytávolsággal. A motorpalettán egy benzines és egy dízel erőforrás szerepel, egyaránt 1,6 literes lökettérfogattal és 105 lóerős teljesítménnyel.
A Vento Chakanban, egy évi 110 ezer darabos kapacitású üzemben készül majd, az értékesítésért 45 márkakereskedés felel országszerte.

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó