„Mi lett volna, ha Magyarországon történik az, ami Brüsszelben történt a NatCon-on?”

2024. április 19. 10:53

Kacsoh Dániel, a Mandiner.hu főszerkesztő-helyettese az ATV műsorának vendége volt.

2024. április 19. 10:53

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Kedden tartották Brüsszelben a békepárti és migrációellenes NatCon-t, azaz a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát, ahol Orbán Viktor is beszédet mondott. A rendezvény botrányos körülmények között zajlott, ugyanis a brüsszeli polgármester mindent megtett, hogy félbeszakítsák a konferenciát. A török iszlamista kapcsolatokkal rendelkező politikus rendőröket küldött a helyszínre, akik blokád alá vették az eseményt, de még az áram elvágásával is fenyegetőzött.  

Szerdán este a Mandiner.hu főszerkesztő-helyettese, Kacsoh Dániel volt az ATV AKTUÁL című műsorának vendége, amiben kifejtette véleményét az esetről. 

„Azért eljátszottam a gondolattal, hogy ha mindez fordított előjellel és Budapesten egy kerületi fideszes polgármester döntése révén születik meg, akkor vajon milyen narratívák és értelmezések jelennek meg a tekintetben, hogy Orbán Viktor tűri-e az ellenvéleményt vagy nem. Gyanítom, hogy akkor is bekövetkezett volna némi általánosítás. Ahogy például legutóbb a kegyelmi ügyben volt olyan ellenzéki párt, nem is egy, aki szinte az egész Fidesz tábort lepedofilsimogatózta” – kezdte, majd elmondta, hogy a történet előzménye, hogy korábban már két helyszínen megpróbálták megtartani a konferenciát, csak a brüsszeli polgármester nem engedélyezte, illetve, hogy a rendőrség kiküldése és az áram leállításával való fenyegetés volt a csúcspont.

Vállalhatatlan volt már ennél a pontnál a történet, és akkor szólalt meg a miniszterelnök, akkor avatkozott be a bíróság, amelyik egyébként alkotmánysértőnek minősítette ezt a döntést

– mondta Kacsoh. 

Arról, hogy miről szól egy ilyen konferencia, a következőket mondta: 

Itt nem nácik és kommunisták ülnek össze, hanem az itt az európai vízióval kapcsolatos kritikus gondolat jelenik meg, ami kétségtelenül a nyugati sajtóban nem a mainstream, megkockáztatom, az Európai Parlamentben sem. De azért ez egy vita, és hadd hallgattassék meg az a fél is, amelyiknek van egy ilyen véleménye” – zárta a Mandiner munkatársa. 

 

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­A­­ ­d­­­ö­­g­­ö­s­ ­­l­á­n­­y­o­­k­ ­v­á­­­r­­n­­­a­­k­­ ­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
Jose
2024. április 29. 15:42
Más civil szervezetek is kapnak támogatást. Akik viszont, hogy hogy nem, pont a Fidesz és a kormány ellen lépnek fel, azt támadják. Az rendben van? A dokinak inkább a betegeivel kéne többet foglalkoznia, nem belebeszélni a politikába, mert nem ért hozzá és nincs elég esze se hozzá. AZ orvosi egyetem elvégzése még nem jelenti azt, hogy az illető megokosodott és most már mindenhez rt.
NERsevik
2024. április 20. 05:04
A kis bolsinak igaza van, hisz lássuk mi történt: Egy Erdogan párti félig török kerületi polgármester önhatalmúlag betilt egy rendezvényt, amire már AZNAP megjött az azt megsemmisítő bírósági határozat és a főpolgi féleségtől kedzve a miniszterelnökig mindenki elítélte az önhatalmú döntést :D. Magyarországon ilyen tényleg nem történhetne meg.
Lajoss
2024. április 19. 18:00
Hagyni kell minél többet szerepelni Bástya elvtársat… Borzadjon a civilizált világ…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!