Felhőszakadás és zivatar miatt több vármegyére is kiadták a riasztást – mutatjuk a részleteket!

2024. május 08. 08:23

A felhőszakadások esetén akár 15-25 milliméternyi csapadékra is készülhetünk.

2024. május 08. 08:23
null

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Szerdán folytatódik a változékony idő, zivatarok és erős szél zavarhatja meg a naposabb időszakokat. A keddi, javarészt dunántúli zivatarokat követően szerdán még több helyen, leginkább a déli tájakon számíthatunk majd csapadékra. A felhőképződés főként a déli, délkeleti országrészben lesz erőteljesebb. Itt záporok, zivatarok, helyenként heves felhőszakadás is kialakulhat – írta meg a HungaroMet.

Szerdán a nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul majd.

A szerdai napra várható zivatarok miatt több vármegyére, így Baranyára, Békésre, Bács-Kiskunra, Csongrád-Csanádra, Hajdú-Biharra, Tolnára, valamint Somogyra is kiadták a figyelmeztető jelzést. A felhőszakadások esetén akár 15-25 milliméternyi csapadékra is készülhetünk. Emellett kettős fronthatásra is számíthatunk, a meleg- és hidegfrontra érzékenyek egyaránt fejfájást, ízületi panaszokat, vérnyomásingadozást és szédülést tapasztalhatnak. 

A naposabb országrészekben a kora délutáni órákig megemelkedhet az uv-sugárzás, akár a 6-os fokozatot is elérheti, ami már erősnek számít, és gyors leégést okozhat. A hét második felében várhatóan már megnyugszik a légkör, több napsütésre számíthatunk majd. A nappali felmelegedés fokozatosan növekszik majd, ám csak néhány fokkal lesz melegebb a hétvégére.

***

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­­­g­­a­­z­i n­­­i­­­m­f­­­o­­­m­­­á­­n­­­i­­­á­­k­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Halder_1899
2024. május 08. 10:05 Szerkesztve
Májusi eső aranyat ér. Csak essen végre, essen !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!