Egy lépéssel távolabb a szakadék szélétől

2024. május 02. 05:35

Amerika mentőövet dobott Ukrajnának – ami nem a győzelemre, hanem az összeomlás elkerülésére elég.

2024. május 02. 05:35
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton

A szerző az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója

Több mint féléves huzavona után április közepén az Egyesült Államok kongresszusának mindkét háza megszavazta az Ukrajnának szánt támogatási csomagot. A 61 milliárd dollár sok pénz – önmagában majdnem annyi, mint Ukrajna egész tavalyi katonai költségvetése. Mégis, nem az az „isteni beavatkozás”, a mindent megváltoztató eszköz, mint aminek egyesek beállítják. „Oké, megcsináltuk. Most önökön a sor, menjenek, és nyerjék meg a harcot!” – üzente Volodimir Zelenszkij elnöknek a szenátusi szavazás után a demokrata párti frakció vezetője, Chuck Schumer.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. május 02. 09:20 Szerkesztve
Nincsenek távolabb az összeomlástól! Nem hallottam arról, hogy a "nyugat" ukrán katonákat is szállítot volna. A monacó-i ukrán hadosztály kellene hazatérjen a Ferrarijaivall! Persze ostobaságokat korlátkanul lehet írni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!