Magyarellenes „szakértők" társaságában panaszkodott a CNN-en Gulyás Márton

2024. május 02. 13:03

Nehezen viseli az amerikai baloldal, hogy a konzervatívok jól érezték magukat Budapesten.

2024. május 02. 13:03
null

Nyitókép: Partizán Facebook-oldala

Az autoriter magyar vezetőért lelkesedtek az amerikai konzervatívok a CPAC budapesti rendezvényén – írja a CNN. A cikk hangneme nem meglepő, hiszen az amerikai baloldal kifejezetten ellenséges narratívában számolt be az egyébként nagy sikerrel záruló eseményről, amelyet a brüsszeli NatConnal ellentétben senki sem akart ellehetetleníteni.

A cikk szerint a résztvevők listája jól tükrözte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya Donald Trump második elnökségének modelljévé vált.

Idézik Kiss Istvánt, a Danube Institute igazgatóját, aki úgy véli, az amerikai konzervatívok kifejezetten érdeklődnek Magyarország iránt – ettől függetlenül a CNN beszámolójában természetesen túlsúlyban vannak a magyarellenes nyilatkozók.

Az állandóan Magyarország ellen hergelő szociológus, Kim Lane Scheppele szerint például Orbán Viktornak az a célja, hogy olyan baráti kormánya legyen az Egyesült Államoknak, amely „nem követeli, hogy Magyarországon ismét demokrácia legyen".

Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője kifejtette, a magyar kormányfő azért erőlteti az LMBTQ és a migráció kérdését, hogy ne kelljen beszélnie „az ország összes alapvető intézmények problémájáról".

A CNN végül kelletlenül megjegyzi, hogy az amerikai konzervatívok a csodálatos budapesti látványra fókuszáltak, és nem a demokratikus jogokra, a jobboldali influenszerek pedig a Duna partján sétálva nem győztek csodálkozni azon, hogy milyen nagyszerűek a körülmények Magyarországon.

A CPAC-ről készült szélsőséges tudósítások versenyét mindenesetre a CNN nem nyerhette meg, hiszen a Le Figaro mindent megtett a győzelemért.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldalkosár
2024. május 02. 16:55 Szerkesztve
A balos ideológiák kizárólagossága nem demokrácia.
2024. május 02. 16:34 Szerkesztve
Marci annyira jo vagy....marha jo vagy!!!! Szarj anyad szajaba....uzenem neki, hogy ez azert,amiert egy ilyen budos csirat tolt ki magabol es amiert ilyen hernyonak nevelt!!!! Amugy udvozlom az aput is, mert o sem erdemel mast anyutol!!!
antal-2
2024. május 02. 16:25
DANCSÓ PÉTERT KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKNEK!!!
antal-2
2024. május 02. 16:25
DANCSÓ PÉTER OLDALÁN LETILTOTTÁK A HOZZÁSZÓLÁSOKAT AMIBEN AZ AMERIKAI BEAVATKOZÁST ELEMZI!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!