Portugália nagyon is támogatja Ukrajna EU-tagságát

2024. május 09. 16:17

Portugália külügyminisztere szerint Ukrajna uniós csatlakozása megoldja az élelmiszer-problémát.

2024. május 09. 16:17
Protest In Portugal

Nyitókép: David Oliveira/AFP

 

Az EU bővítése kulcsfontosságú Portugália számára – jelentette ki szerdán Paulo Rangel portugál külügyminiszter, aki a lehetséges gazdasági lehetőségekre, az élelmiszer-szuverenitás problémájának megoldására és arra hivatkozott, hogy a tagjelölt országoknak atlantista jövőképük van. 

Rangel szerdán az európai ügyek parlamenti bizottságában tartott meghallgatáson fejtette ki Portugália álláspontját: „A portugál kormány álláspontja a bővítéssel kapcsolatban stratégiai okokból rendkívül kedvező, és emiatt nincs meg benne az a visszafogottság vagy vonakodás, mint az előző kormányban.”

Ukrajna csatlakozása „alapvető fontosságú Portugália számára”,

 mert „gazdasági lehetőséget jelent – amikor bővítések történtek, mindig volt gazdasági dinamizmus”, és mert „egyértelműen atlantista ország” – folytatta a miniszter. 

„Ukrajna csatlakozása lehetővé teszi az élelmiszer-probléma megoldását” – folytatta a portugál miniszter, kiemelve Ukrajna csatlakozásának „stratégiai jelentőségét”

ugyanakkor elismerte, hogy a gazdáknak „sok problémájuk lesz”, ezért kompenzálni kell őket.

„Ez vonatkozik Moldovára, vonatkozik a Balkánra, vonatkozik Grúziára” – tette hozzá, utalva a többi tagjelölt országra, amelyek jelenleg Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia, Törökország, Ukrajna, Moldova és Grúzia.

Az ukrajnai infrastruktúra elleni közelmúltbeli orosz támadásokkal kapcsolatban elmondta, hogy 

„egy újabb, 8-9 millió fős migrációs hullámra” számít,

mivel az energiahiány „lehetetlenné teszi a mindennapi életet” Ukrajnában.

Végezetül a külügyminiszter az esetleges uniós szintű intézményi reformról szólva azt mondta: Lisszabon nem szeretné, ha felül kellene vizsgálni az EU-szerződéseket.

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fater0921
2024. május 19. 12:19
Ha meg akar dögleni a sok uki mérgezett szartól, akkor hajrá, nekünk nem kell a sok mérgezett szar, fos ami keletről érkezne!!!
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­g­a­­z­i n­i­m­­­f­o­­­m­­á­­­n­i­á­­k­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
szabadabb
2024. május 10. 01:09
Az atlantisták ÉLELMISZER PROBLÉMÁVAL küzdenek... (loo L) ezért érdemes most Ukrajnában meghalni! Ehetnek ukrán csirkét meg penészes búzát szintén a szabadság földjeiről :D , csak szavazzanak erre az idiótára! Éhenkórász portugál proli probléma megoldva!
atti64
2024. május 09. 21:21
IDIOTA SEGGFEJEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!