Megvan az Aranylabda győztese?

2024. május 09. 17:59

A Real Madrid vezetőedzője határozottan állást foglalt, ki lesz a hamarosan véget érő szezon legjobbja.

2024. május 09. 17:59
Zürich, 2016. január 11.
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA trófeája a FIFA zürichi Aranylabda-gálája elõtt tartott sajtóértekezleten Zürichben 2016. január 11-én. (MTI/EPA/Valeriano Di Domenico)

Nyitókép: MTI/EPA/Valeriano Di Domenico

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője már most biztos benne, hogy melyik labdarúgó érdemelné meg idén az Aranylabát – számolt be legfrissebb Instagram-bejegyzésében Fabrizio Romano, az olasz edző honfitársa. 

„Vinícius közel áll ahhoz, hogy Aranylabdát nyerjen. Amit idén tett a csapatért, az egyszerűen hihetetlen!”

 – idézi a balncók trénerét a nemzetközi klubfutball ügyeiben rendre jól értesült újságíró.  

Tény, hogy a 23 éves brazil támadó nagyon jól teljesít ebben az idényben, hiszen 36 mérkőzésen 32 kanadai pontot szerzett – 21 gól és 11 gólapssz elosztásban.

 Mivel idén a Real Madrid nyerte a bajnokságot, a fiatal brazil játékos a spanyol bajnoki címeket tekintve megelőzte Cristiano Ronaldót. Persze gólok tekintetében messze le van maradva a portugál világsztártól, és nem is valószínű, hogy beérheti, hiszen Ronaldo 450 gólt szerzett a Real mezében.

A 2000-ben született Vinícius Junior, teljes nevén Vinícius José Paixão de Oliveira Júnior a bunteto.com cikke szerint a Rio de Janeiro vonzáskörzetében található Sao Goncalo városában született, és ötévesen került a Flamengóhoz, ahol eredetileg futsaljáékosként edzőtött, és balhátvéd poszton szerepelt. Kilencévesen eltanácsolták, mert túl fiatalnak tartották, végül nem próbálkozott ismét, inkáb a nagypályás labdarúgó lett.  

Kamaszként már nagy tehetségnek tartották, és a  a brazil nemzeti csapat tagjaként 2015-ben az U15-ös, 2017-ben pedig az U17-es dél-amerikai bajnokságon is nyert. 

Vinícius 18 évesen a Flamengótól igazolt a Real Madridhoz 45 millió euróért,

de többen kételkedtek benne – a The Athletic újságírója, Dermot Corrigan pékdául úgy jellemezete, hogy „egy láthatatlan határvonalon billeg a zsenialitás és a nevetségesség közt”. Ma már látszik, jó befektetésnek bizonyult, hiszen jelenleg ő a harmadik legértékesebb labdarúgó a világon – a Transfermarkt 150 millió, a Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) több mint 160 millió euróra becsüli a játékjogának értékét. 

A Real Madridban jól kezdett, hiszen első szezonjában mindjárt 7 gólt és 13 gólpasszt ért el, a következő azonban kicsit gyengébbre sikerült. A 2020/2021-es szezonban már alapemberré vált a madridi együttesben, és a következő évben már a legnagyobbak közé emelkedett, hiszen 52 mérkőzésen 22 gólt rúgott, és 20 gólpassza volt. Tavaly ugyanezeket a számokat még egy-egy egységgel meg is toldotta. 

Vinícius egyébként a Bajnokok Ligájában is nagyon jól teljesít, hiszen 5 góllal és 5 gólpasszal segítette a Bayern München ellen végül továbbjutó, és ezzel döntős csapatot. A bajorok ellen gólt most ugyan nem szerzett, de nagyon nagy meccset játszott. Íme:  

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­­g­a­­­z­i n­­­i­­m­­­f­­­o­­m­á­­n­­i­­á­­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
akkor ki
2024. május 10. 13:32
Örülnék ha Vinicius nyerné, óriási forma. Nem csak a játéka, hanem a kitörései engem mosolyogtatnak. Nagy focista!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!